SÁHÓ FÉMFORGÁCSOLÓ KFT. - www.sahofemforg.hu - info@sahofemforg.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal Kapacitásfejlesztés a Sáhó Fémforgácsoló Kft.-nél

Kapacitásfejlesztés a Sáhó Fémforgácsoló Kft.-nél

Kedvezményezett neve:    SÁHÓ Fémforgácsoló Ipari és Kereskedelmi Export és Import Kft.
                                       2836 Baj,Petőfi Sándor út 1.
                                       Tel.: 0036 34 488 436
Projekt címe:                    Kapacitásfejlesztés a SÁHÓ Fémforgácsoló Kft.-nél
Támogatás összege:          98 655 156,-Ft
Támogatás mértéke:         49,99%
Projekt azonosító:             GINOP-1.2.1-14-2014-00917
Projekt vége:                    2016.06.30

A projekt tartalmának bemutatása

A SÁHÓ Fémforgácsoló Kft. 98,65 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a GINOP-1.2.1-14 kódjelű, „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati kiíráson. A projekt eredményeként eszközbeszerzésre és napelemes rendszer telepítésére került sor a cég telephelyén. A projekt az Európai Unió által nyújtott támogatással valósult meg.

A projekt keretében 2db esztergapad (Muratec, Doosan LYNX 220LYC), valamint 1db liftes rendszerű tároló automata (LEAN-LIFT) beszerzése, illetve egy 102,06 kWp-es napelemes rendszer kivitelezése valósult meg. A beruházás hatására az egy napra jutó teljesítőképessége növekszik a cégnek, hiszen a beszerzett eszközök az előállítási folyamatokat gyorsítják. A vállalkozás az új eszközöknek köszönhetően export bevételeit is növelni tudja, valamint piaci pozíciója is megerősödik.

Az esztergák által megmunkált termékek mozgatásához kapcsolódik a liftes rendszer, a napelemes rendszer telepítése pedig a gépek áramellátását szolgálja. Minden beszerzés hozzájárul a fenntarthatóság előmozdításához, különös tekintettel az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklését és a megújuló erőforrásokra való áttérés lehetőségeinek maximális kihasználását segíti elő.

A beruházás hatására várhatóan megrendelések 5%-os növekedést mutatnak majd, a napelemes rendszer segítségével évi 101,37t ÜHG kibocsátás csökkenés realizálható.

A projekt megvalósításának, és a felmutatott számszerű eredményeknek köszönhetően a cég pozitív példát mutat környezetének, más cégeknek a környezettudatos szemléletformálásban.

A projekt hatására a megvalósítását követően jelentős primerenergia-felhasználás csökkenést, abszolút értékben jelentkező üvegházgáz-kibocsátás csökkenést, valamint energiahordozó-megtakarítást prognosztizál a vállalat.

A napelemes fejlesztéssel a SÁHÓ Fémforgácsoló Kft. hozzájárul Magyarország Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervében 2020-ra kitűzött 14,65%-os megújuló energia részarány eléréséhez.Fényképek
 

   
 

Ideart Az oldal 52 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég